E-Cigaretter: Allt Du Behöver Veta

Vad Är E-Cigaretter?

En e-cigarett vilket du kan läsa om här , även känd som en elektronisk cigarett eller förångare cigarett, är en elektronisk anordning som används för att efterlikna tobaksrökning. De är avsedda för rökare som vill ha sin nikotinspark, men utan lukt, tjära och toxiner som går hand i hand med traditionell rökning. E-cigaretter levereras på ett batteri och förånga en flytande nikotin lösning, vilket ger dem en mycket säkrare ånga, som innehåller bara nikotin.

E-cigaretter är utformade för att likna en vanlig cigarett så mycket som möjligt. De flesta e-cigaretter är påfyllningsbara och levereras med utbytbara eller påfyllningsbara patroner. Engångs modeller finns också, ofta i samma smak som återanvändbara patroner.

De flesta e-cigaretter består av tre huvudkomponenter. Det här är batteriet, värmeelementet och munstycket/patronen. Batteriet är i slutet av e-cigaretten och ibland finns det ett rött LED-ljus på toppen för att imitera glöden av en riktig cigarett. Batteriet är anslutet till värmeelementet, mitt i e-cigaretten.

Det värms upp snabbt när en puff tas och den flytande nikotin förångas. Värmeelementet är anslutet till patronen som innehåller flytande nikotin. När den flytande nikotin indunstas av värmeelementet, det dras genom patronen genom munstycket till användaren.
E-Vätskan

Smarta Vätskor

Flytande nikotin, även kallad e-vätska, e-vätska eller e-juice, tillverkas i allmänhet av propylenglykol, som ofta används som tillsats i mat och i astmainhalatorer.

Eftersom flytande nikotin förångas finns det inget behov av tobak. Detta innebär att ångan kan smakas med olika smaker för ännu mer njutning. Detta ensam har gett en hel mängd anhängare; det är nu möjligt att få nikotinfria vätskor för din e-cigarett. Många använder e-cigaretter som bärbara avdunstningsapparater, som används uteslutande för fritidsändamål snarare än att få en nikotin kick.
Fördelar Och Nackdelar Med E-Cigaretter
fördel

Fördelar med e-cigaretter

  1. Det är hälsosammare: ingen tjära, giftiga ämnen och tobak

En av de främsta anledningarna till att rökare använder e-cigaretter är att det är ett hälsosammare alternativ till att bränna tobak. E-cigaretter fungerar genom att förånga en vätska gjord av nikotin, smaker och en långsam bärare. Detta innebär att ångan, inandad via en e-cigarett, inte innehåller tjära, kolmonoxid eller andra ämnen som finns i en vanlig cigarett. Detta gör det möjligt för rökare att njuta av ett nikotinskott utan de många hälsoriskerna i samband med tobak.

Några rapporterade hälsofördelar med att använda en e-cigarett istället för tobak är:

Betydligt mindre hosta Förbättrad andning Mer energi Känsla mer passform fysiskt Minskad risk för lungsjukdom

Relaterad artikel
De Bästa Alternativen Till Tobak I Leder

  1. Spara Pengar Med E-Cigaretter

En av de mest attraktiva aspekterna av att använda en e-cigarett, istället för vanlig tobak, är den ekonomiska bilden. Även om det först och främst måste göras en stor investering för att ersätta användningen av vanliga cigaretter, är det möjligt att spara tusentals euro med e-cigaretten. Detta beror på att de flytande nikotinpåfyllningarna är ganska billiga och håller betydligt längre än deras tobaks motsvarigheter, vilket i sin tur innebär att du måste spendera mindre för att uppnå samma effekt.

  1. Begagnad Rök Är Inte Längre Ett Problem

En e-cigarett ger en nikotinånga, det finns ingen begagnad rök. Och ångan fastnar inte eller luktar tobaksrök.

  1. Det är renare.

Tobaksrök gör dina kläder, personliga tillhörigheter och bostadsutrymme lukt av rök, samt strödda med askkoppar. Detta är inga problem med e-cigaretter. De producerar inte aska eller ihållande lukt, vilket ger dig en fräsch och ren livsstil… och bättre självbild.

  1. Överlägsen Nikotingummi Och Plåster

Det stora problemet för användare av nikotingummi och fläckar är bristen på tillfredsställelse. Det finns ett psykologiskt element i rökning som orsakar avkoppling och nöje genom att bokstavligen hålla en cigarett och andas ut röken. Att använda en e-cigarett kan effektivt simulera denna erfarenhet och tillgodose behoven.
nackdelar

Nackdelar med e-cigaretter

  1. Hälsa

Även om e-cigaretter föredras framför tobak, har de sina egna hälsorisker, men lyckligtvis är de inte så stora. Det är dock en bra idé att veta vilka riskerna är. En användarupplevelse är att e-cigaretter kan orsaka uttorkning. Därför är det viktigt att dricka lite extra vatten när du använder dem.

Huvudingredienserna i de flesta flytande nikotin är propylenglykol och vegetabiliskt glycerin, som båda ofta läggs till livsmedel. Även om det är sällsynt kan vissa människor uppleva en allergisk reaktion på detta.

De kortsiktiga hälsoriskerna kan beskrivas som minimala, men det bör noteras att de långsiktiga effekterna är okända, eftersom det är en relativt ny uppfinning. Det finns också motstridiga uppgifter om huruvida nikotin i sig är cancerframkallande.

  1. Regeringen Och Lagen

För närvarande är produktionen av e-cigaretter oreglerad. Det innebär att det finns liten kontroll över tillverkarna av dessa produkter, vilket gör det svårt att garantera att e-vätskor och cigaretter uppfyller en viss standard.

Även om det inte finns många regler ännu, styrande organ tittar med intresse på den ökande populariteten för e-cigaretter och många skulle vilja införa fler regler. Å ena sidan skulle detta göra den e-likvida marknaden säkrare, men den skulle också kunna göra den begränsad, på samma sätt som den nu är med tobak, vilket är något som många användare skulle vilja undvika.
Kan E-Cigaretter Hjälpa Dig Att Sluta Röka?

Kan e-cigaretter hjälpa dig att sluta röka vilket du kan läsa om se här, Klicka här, Läs här, Vape ?

E-cigaretter är ett mycket kostnadseffektivt alternativ för rökare, letar efter ett alternativ till hälsorisker och problem i samband med rökning traditionella cigaretter. E-cigaretter brinner inte som traditionella cigaretter och de innehåller inte heller den giftiga blandningen av kemikalier. Detta innebär att människor som använder e-cigaretter undviker all tjära, kolmonoxid och annat elände i samband med röktobak.

Eftersom e-cigaretter levererar en tillfredsställande dos av nikotin utan giftiga ämnen, är e-cigaretter verkligen ett alternativ för dem som vill sluta röka. I så fall kan e-cigaretter faktiskt sluta.

Etter genomförde en forskning vid universitetet i Genève i Schweiz. Under en period av ett år ifrågasattes tobaksanvändare som hade bytt till e-cigaretter. Han avslutade: “klinisk prövning, observationsstudier och bevis, är konsekventa i: e-cigaretten har ett stort antal rökare kan sluta sin vana, även om viljan att göra det saknas.”Och det verkar vara mycket säkrare än röktobak. Han skriver: “med elektroniska cigaretter elimineras 99,9% av farorna i samband med rökning.”